معرفی و حاشیه های فیلم استاد
حسن معجونی، سجاد بابایی و هدیه حسینینژاد ستارههای این فیلم هستند
فیلم استاد به کارگردانی سید عماد حسینی و تهیهکنندگی بهروز افخمی در جشنواره فجر ۱۴۰۱ حضور پیدا کرد. عماد حسینی روایتی دراماتیک و دلهره آور از جنبش می تو در ایران ارائه داده است. در این مطلب نگاهی به متن و حواشی فیلم استاد پرداختیم.
اینجا میخوانید نهفتن فهرست
جایزه ها و افتخارات فیلم استاد
صحبتهای عوامل فیلم در جشنواره چهل و یکم فجر
خلاصه داستان فیلم استاد
فیلمنامه فیلم استاد را پیام لاریان و عماد حسینی نوشتهاند و برداشت آزادی از نمایشنامه اولئانا اثر دیوید ممت است که ماجرایی ملتهب و اجتماعی را بررسی و به نمایش میگذارد. آنطور که از فضای فیلم مشخص است عماد حسینی در اولین تجربه به سراغ سوژه ملتهب و روز رفته است و درباره تجاوز یک استاد نقاشی به شاگردانش فیلم ساخته است. جنبش می تو در ایران در سالهای اخیر فعالیت پررنگی داشته و روایتهای متعددی تا امروز منتشر شده است و فیلم استاد روایتی دردناک از یکی از این داستانهای واقعی است.
بازیگران و عوامل استاد
حسن معجونی، سجاد بابایی، هدیه حسینینژاد، حوریه مقدم و مهدی ابوحمزه بازیگران فیلم «استاد» هستند. این فیلم اولین تجربه کارگردانی عماد حسینی است و در ژانر اجتماعی قرار میگیرد. او که پیش از این فیلم تهران، خانی آباد، ۱۳۶۶ را در کارنامه هنری خود داشته است، موفق به دریافت جوایزی نیز بابت این اثر شده است. محمد حسین مهدویان بهعنوان مشاور کارگردان فیلم استاد در کنار حسینی حضور دارد.
عوامل اصلی فیلم سینمایی «استاد» عبارتند از: مدیر فیلمبرداری: مجید یزدانی، مدیر صدابرداری: احسان خزایی، طراح چهرهپردازی: تینا بخشی، طراح صحنه و لباس: مریم میرباقری، مدیر تولید: حسین زرقام، تدوین: هانیه جلوخانی، جلوههای ویژه کامپیوتری: هادی اسلامی، مدیر هنری: مهدی دوایی، مشاور رسانهای و مدیر روابط عمومی: مریم قربانینیا.
جایزه ها و افتخارات فیلم استاد
سجاد بابایی | سیمرغ بلورین نقش مکمل مرد | چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر – ۱۴۰۱
همه چیز درباره جشنواره فجر ۱۴۰۱
صحبتهای عوامل فیلم در جشنواره چهل و یکم فجر
بهروز افخمی | تهیهکننده فیلم استاد:
- فیلم را برای اولین بار امروز به طور کامل دیدم و فکر میکنم فیلم گرمی است و از آن به عنوان تهیه کننده راضی هستم، حتی شنیدم کسی هم هنگام نمایش فیلم از سالن خارج نشده و این بسیار خوب است.
- من جایگزین مجید رجبی معمار در این فیلم بودم و کار چندانی برای فیلم نکردم.
- هزینه تولید فیلم کمتر سه و نیم میلیارد تومان بوده است و فکر نمیکنم با این فیلم بتوان فساد را در سینمای ایران برطرف کرد.
- من خودم گفتم دوره فیلمهای آپارتمانی تمام شده است، ولی برای ساخت این فیلم استخاره کردم چرا که دوره می تو تمام شده دوره هشتگ من بی ناموسم رسیده است.
- میخواستم این فیلم کمدی باشد چرا که کسی می تو را جدی نمیگیرد، اما در استخاره ای که داشتم وعدههای خوبی از قرآن داشتم.
- ما بدون کمک هیچ نهاد دولتی موفق شدیم تا این فیلم را تمام کنیم.
سیدعماد حسینی | کارگردان استاد:
- مخاطب باید از فیلم مفهوم خاص خود را داشته باشد، اما موضوع فیلم یک موضوع جهانی است که شامل مواجه قدرت با زنان است و این مساله طی یک سال گذشته در کشور ما شنیده میشود و من فکر کردم که این موضوع را میتوان با سینما به جامعه گوشزد کرد.
- مگر چند فیلم درباره تجاوز در ایران ساخته شده است، این درحالی است که در کشورهای دیگر در این باره این مساله فیلمهای زیادی ساخته شده است.
- من در این فیلم سعی کردم واقعیت شخصیتها را نشان دهم و معتقدم فیلم موضع خاص خود را نسبت به موضوع تعرض دارد.
- طی سالهای گذشته از این استادها در کشور ما زیاد شده است، حتی به من گفته بودند که این فیلم را نسازم و بسیاری از افراد در سینما تلاش میکردند من راضی به انصراف از ساخت فیلم شوم.
- متن فیلم استاد یک متن اورجینال است، البته نقدهایی هم به برخی جریانهای فمینیستی داشتیم. هرچند فیلم من و فروشنده اصغر فرهادی درباره تجاوز است اما من هیچ شباهتی بین این دو فیلم نمیبینم.
هدیه حسینی نژاد | بازیگر:
- فکر میکنم کمتر خانمی باشد که یک بار از کنار چنین شرایطی رد نشده است.
- برای من هم موارد مشابهی رخ داده بود که تصمیم گرفتم این فیلم را بازی کنم و بازبینی در این فیلم برای من بسیار چالش برانگیز بود و فکر میکنم که آنقدر که من در این فیلم متأثر شدم مردان به دلیل درک متفاوت متأثر نشده باشند.
سجاد بابایی | بازیگر:
- کاراکتر من در فیلم عصبی یا در لبه تیز غیرت قرار گرفته است، کاراکتر برای من نوعی تک روی داشت که درگیر تصمیمگیری لحظهای میشود.
نظرتان را بنویسید