۲۸۸۸
- کارگردان:کیوان علیمحمدی و علیاکبر حیدری
- بازیگران: حمیدرضا پگاه، شیرین اسماعیلی، هادی حجازیفر، امین حیایی، کامبیز دیرباز، سام درخشانی، احمد مهرانفر
بعد از فیلم «سینما شهرقصه» این دومین فیلمی است که کیوان علیمحمدی بدون همکار همیشگیاش امید بنکدار میسازد و البته امید بنکدار در نوشتن فیلمنامه با او همکاری داشته است. فیلم «۲۸۸۸» که بازیگران مشهور زیادی دارد فیلم جنگی است و داستان تعدادی از معروفترین خلبانان ایرانی در زمان جنگ تحمیلی از جمله عباس دوران را روایت میکند. گویا برخی از بازیگران فقط صدای خلبانان را بازی کردهاند و به صورت فیزیکی جلوی دوربین حضور ندارند. کامبیز دیرباز در گفتوگویی دربارهی این فیلم و نقشش گفته بود: «در این فیلم از زاویهای مثل برج مراقبت ما هر یک از این خلبانها را با صدا بازی کردیم که به شدت تجربه سختی بود. اینجا ابزارمان فقط صدا بود و به نظرم فیلم مهیج و جذابی شده است.»
در خلاصه داستان فیلم آمده است: «بیژن افسر کنترل شکاری در اتاق تاریک عملیات، در انتظار بازگشت عباس دوران و محمود اسکندری دو خلبان هواپیماهای اف ۴ است که برای حمله و بمباران به بغداد حمله کردهاند. احتمال بازگشت هواپیماها پنج درصد پیشبینی شده و برای لو نرفتن عملیات بیژن باید سکوت رادیویی را حفظ کند. مدت زیادی از زمان پیشبینی شدهی عملیات گذشته که صدای اسکندری را میشنود: بیژن، ما برگشتیم، مدد کن. بیژن خوشحال دست میگذارد روی گوشی: هر دو تاتون سالمید؟ اسکندری: عباس بعدا برمیگرده.»
بدون قرار قبلی
- کارگردان: بهروز شعیبی
- بازیگران: پگاه آهنگرانی، مصطفی زمانی، الهام کردا، صابر ابر
فیلمی در ژانر درام که در ایران و آلمان فیلمبرداری شده است. در ساخت آن موسسه تصویر شهر و فارابی مشارکت داشتهاند. این فیلم جزو معدود فیلمهای اقتباسی سینمای ایران است و فیلمنامهی آن از روی یکی از داستانهای مصطفی مستور اقتباس شده. البته تهیهکنندهی فیلم گفته بود که این اثر با نگاهی به داستان مستور ساخته شده و اقتباس وفادارانهای نیست منتها خود مستور به واسطهی آشنایی با سازندگان فیلم در طول فیلمبرداری به آنها سر میزده. به گفتهی شعیبی داستان این فیلم دربارهی بازگشت یک هنرمند به کشور پس از سالها دوری است تا ادای دینی باشد به غم غربت هنرمندانی که سالها در غربت زندگی کردهاند. آخرین فیلم شعیبی پیش از این «روز بلوا» بود که نتوانست نظر مثبت منتقدان را جلب کند.
«بدون قرار قبلی» داستان دکتر یاسمین لطفی است که در برلین زندگی میکند و تنها سهمش از ایران خاطرات کودکی است. پس از ۳۰ سال بیخبری بنا به وصیت عجیب پدر به ایران فراخوانده میشود. او که از کودکی با پرسشهای زیادی زندگی کرده نمیتواند نسبت به این موقعیت بیتفاوت باشد و ناچار سفری به ناشناختههایش را آغاز میکند.
برف آخر
- کارگردان: امیرحسین عسگری
- بازیگران: امین حیایی، لادن مستوفی، مجید صالحی
یک نکتهی جالب اینکه احسان علیخانی از سرمایهگذازان این فیلم است. امیرحسین عسگری کارگردان جوان سینما پیش از این با فیلم «بدون مرز» در جشنوارهی فجر و جشنوارههای خارجی دیگر حضور پیدا کرده. فیلمی که توانست نظرها را به او جلب کند. فیلم جدیدش داستان یوسف رئیس اداره دامپزشکی در شهری کوچک است. او روزها به گاوداریها سرکشی میکند و شبها به شکار گرگ میرود. یوسف که حملهی گرگها به گاوداری را دلیل آتشسوزی آنها میداند از روی نفرت گرگها را شکار میکند. به واسطه گرگی زخمی، او با رعنا آشنا میشود که برای رهاسازی و کنترل جمعیت گرگها به آن منطقه آمده است.
بیرویا
- کارگردان: آرین وزیر دفتری
- بازیگران: طناز طباطبایی، صابر ابر، شادی کرمرودی، مائده طهماسبی، رضا داوودنژاد
این اولین فیلم آرین وزیردفتری است که از داستانش به نظر میرسد فضایی متفاوت داشته باشد. رویا و بابک زوجی جوان هستند که قصد مهاجرت از ایران را دارند. دو هفته پیش از مهاجرت، رویا با دختری بینام و نشان مواجه میشود. حضور دختر در زندگی آنها به اتفاقاتی عجیب منجر شده و به تدریج هویت رویا، دچار دگرگونی میشود. آرین وزیردفتری پیش از این چند فیلم کوتاه ساخته بود که یکی از آنها در بخش سینه فونداسیون کن هم توانست حضور پیدا کند. علاوه بر اینکه اولین فیلم کارگردانش است اولین فیلم هومن سیدی در مقام تهیهکننده هم محسوب میشود.
بی مادر
- کارگردان: سید مرتضی فاطمی
- بازیگران: امیر آقایی، پژمان جمشیدی، میترا حجار، علی اوجی
یک فیلم اولی دیگر که در ژانر درام خانوادگی است. داستان زندگی آرام یک زوج که با پا فشاری یکی از آنها روی تصمیماش، ناخواسته وارد آزمایشها و دو راهیها و مخاطرات اخلاقی میشود. انسان چیزی را به دست نمیآورد مگر اینکه چیزهایی را از دست بدهد و هر تصمیمی بهایی دارد که باید پرداخته شود. پژمان جمشیدی نقش متفاوتی در این فیلم بازی کرده و از گریمش هم پیداست که این بار بازی در یک نقش جدی را امتحان کرده است.
بیرو
- کارگردان: مرتضی علی عباس میرزایی
- بازیگران: حسین بیرانوند، ستایش تارانی، رضا داوودنژاد، سعید داخ
بعد از اینکه بیرانوند به عنوان دروازهبان تیم ملی ایران انتخاب شد و به جام جهانی رفت و توانست پنالتی کریس رونالدو را بگیرد ناگهان تبدیل به یک ستاره شد. فیلم «بیرو» دومین فیلم بلند مرتضی علی عباس میرزایی دربارهی دروازهبان تیم ملی کشورمان است که زندگی پرفراز و نشیبی داشته. رضا داوودنژاد نقش مربی او را در شهرستان بازی میکند که اولینبار استعداد علیرضا بیرانوند را کشف کرد. این فیلم داستان زندگی کودکی محروم است که با عشق و تلاش به قلههای دستنیافتنی رسید.
خائن کشی
- کارگردان: مسعود کیمیایی
- بازیگران: امیر آقایی، پولاد کیمیایی، پانتهآ بهرام، سارا بهرامی، اندیشه فولادوند، حمیدرضا آذرنگ، سام درخشانی، نرگس محمدی، فرهادی آییش، مهران مدیری
دیدن فیلمی از مسعود کیمیایی همیشه کنجکاویبرانگیز است گرچه با فیلمهای آخرش طرفدارانش ناامید شده باشند. «خائن کشی» فیلمی دربارهی دوران مصدق است با یک گروه بازیگران عجیب و غریب برای فیلمی از مسعود کیمیایی. کنجکاویم ببینیم که سام درخشانی و نرگس محمدی در فیلم مسعود کیمیایی چه میکنند و شاید بهترین بازیهای کارنامهشان را ارائه بدهند چون کیمیایی به هر حال استاد بازی گرفتن حتی از بازیگرانی است که انتظارشان را نداریم. علی اوجی تهیهکنندهی فیلم کیمیایی است. فرهاد آییش نقش مصدق را در فیلم بازی میکند. داستان فیلم از آن قصههایی است که امیدوارمان میکند چون کیمیایی در ساختش تبحر دارد: گروهی میخواهند از بانک ملی دزدی کنند. در روزی که قرار است بعدازظهر کسوف بشود و تهران در روز، شب شود و دوباره به روز برگردد. مهدی، شاهرخ، گیو، اطلس، دزدان ظاهری بانک هستند. اما این پول را برای قرضهی ملی دکتر مصدق میخواهند.
در ضمن این سرراستترین قصهای است که تاکنون از فیلمی از مسعود کیمیایی منتشر شده.
درب
- کارگردان: سید هادی محقق
- بازیگران: سید هادی محقق، محمدظاهر اقبالی
سید هادی محقق از آن دسته فیلمسازانی است که دائم دنبال تجربههای جدید است. او یکی از تحسینشدهترین فیلمهای هنر و تجربهی سالهای اخیر یعنی «ممیرو» را ساخته و خارج از کشور هم جایزههای زیادی دریافت کرده است. «دِرب» داستان یک مامور است که باید برق خانهای دور افتاده را وصل کند. مامور متوجه میشود قطعهای در ترانس نیاز به تعمیر دارد. او تمام تلاش خود را میکند تا این قطعه را پیدا کند. جزو معدود فیلمهای امسال که در فضایی غیرشهری اتفاق میافتد.
دسته دختران
- کارگردان: منیر قیدی
- بازیگران: نیکی کریمی، پانتهآ پناهیها، فرشته حسینی
منیر قیدی سال ۱۳۹۵ با ساختن اولین فیلمش «ویلاییها» نشان داد که یکی از علاقمندیهایش نمایش نقش زنان در زمان جنگ است. «دسته دختران» دومین فیلم او هم در همین راستاست و یکی از آثار کنجکاویبرانگیز جشنواره چون قیدی با فیلم قبلیاش نشان داده بود که کارگردان توانمندی است. داستان فیلم هم هیجانانگیز است. سقوط خرمشهر نزدیک است. زنانی از خاستگاههای اجتماعی مختلف و با انگیزههایی متفاوت، تصمیم میگیرند شهر را رها نکنند، بمانند و بجنگند. چیزی که در آن فضا و فرهنگ مردانه و در دل واقعیت خشن و بیرحم جنگ به شدت غیرقابل باور و پذیرش است.
شادروان
- کارگردان: حسین نمازی
- بازیگران: سینا مهراد، نازنین بیاتی، گلاره عباسی، بهرنگ علوی، رویا تیموریان
در سالی که بیشتر فیلمها عبوس به نظر میرسند کارگردان «شادروان» گفته که این فیلم هر چند کمدی نیست اما حس خوبی به مخاطب میدهد. پس از فوت ناگهانی پدر خانواده، نادر که پسر بزرگ اوست باید تمام مخارج آی سی یو و کفن و دفن او را متقبل شود. خانوادهی آنها که در حاشیهی شهر زندگی میکنند درآمدی جز فروش سبزی ندارند. در این میان فامیل و بستگان که در جریان خبر فوت بزرگ فامیل قرار گرفتهاند برای برگزاری مراسم از شهرستان سرازیر شدهاند. حالا نادر که درگیر عشق آهو و در شرف ازدواج با اوست، میبایست علاوه بر پول جورکردن برای کفن و دفن و پذیرایی از فامیل، تکلیف ازدواج با آهو را مشخص کند. در ضمن تهیهکنندهی فیلم عباس نادران است که پدرش زمانی نمایندهی مجلس شورای اسلامی بوده. این اولین فیلم بلند سینمایی حسین نمازی است.
شب طلایی
- کارگردان: یوسف حاتمیکیا
- بازیگران: حسن معجونی، یکتا ناصر، مریم سعادت، سینا رازانی، مسعود کرامتی
به طعنه میگویند که جشنوارهی فیلم فجر امسال جای آقازادههاست. حضور پسر یکی از نمایندههای سابق مجلس در مقام تهیهکننده، یکی در مقام کارگردان و در نهایت یوسف حاتمیکیا به عنوان کارگردان که فیلمش را پدرش ابراهیم حاتمیکیا تهیه کرده است دلیل این طعنههاست اما واقعیت اینجاست که یوسف حاتمیکیا پیش از این مستند ساخته و فیلمش هم هیچ ربطی به خط سیر فیلمهای پدرش ندارد و یک درام اجتماعی است. در خانهی قدیمی مادربزرگ، همه جمع شدهاند تا جشن تولدی برای او بگیرند. همه چیز خوب پیش میرود تا اینکه داماد خانواده سرزده میرسد و شمش طلایش را که ناپدید شده، میخواهد. اسم اولیهی فیلم «شمش طلا» بود که به «شب طلایی» تغییر کرد هر چند اولی اسم جالبتری بود.
شهرک
- کارگردان: علی حضرتی
- بازیگران: ساعد سهیلی، شاهرخ فروتنیان، همایون ارشادی، کاظم سیاحی
علی حضرتی به عنوان تهیهکننده وارد سینما و تئاتر شد و سال ۱۳۹۵ با ساختن فیلم کوتاه فیلمسازی را هم شروع کرد. فیلم «شهرک» حال و هوای جوانانهای دارد و داستان نوید فلاحتی است. جوانی علاقمند به سینما که در تست بازیگری برای یک فیلم بزرگ و کارگردانی مطرح پذیرفته میشود، اما برای رسیدن به نقش و حضور در این فیلم باید شرایط ویژه تمرین و قرارداد را بپذیرد. او شرایط را قبول میکند و همراه دیگر بازیگران، وارد شهرک میشود. «شهرک» دومین فیلم بلند سینمایی علی حضرتی است. فیلم اولش «سازهای ناکوک» بود که زیاد دیده نشد.
ضد
- کارگردان: امیرعباس ربیعی
- بازیگران: لیلا زارع، مهدی نصرتی، لیندا کیانی، نادر سلیمانی
امیرعباس ربیعی از کارگردانان جوانی است که به ساخت فیلمهای سیاسی علاقه دارد. فیلم اولش «لباس شخصی» دربارهی عملکرد حزب تودهی ایران بود که البته اثر چندان شاخصی از کار درنیامد و کسی هم تحویلش نگرفت. فیلم جدیدش به نویسندگی حسین ترابنژاد باز هم یک درام سیاسی است که اینبار در فضای سیاسی ملتهب دههی ۶۰ ایران اتفاق میافتد. سعید، جوانی سی ساله، از نیروهای حراست حزب جمهوری اسلامی است. پس از زخمی شدن، در ماجرای ۱۴ اسفند ۵۹ دانشگاه تهران، راهی بیمارستان شده و در آنجا با بیتا مواجه میشود.
علفزار
- کارگردان: کاظم دانشی
- بازیگران: پژمان جمشیدی، سارا بهرامی، ستاره پسیانی
- تهیهکننده: بهرام رادان
یک روز بازپرس شعبه چهارم دادگاه کیفری که جوانی کار بلد و کاملا جدی است، محسن پسری نسبتاً شیک و کمی شکسته به همراه زن معتادی به نام فریبا در حال قدم زدن و رفتن به سمت ساختمان دادگاه هستند. محسن ده سال پیش به همراه فریبا دوست دخترش معتاد بوده ولی به کمک خانوادهاش ترک کرده و چند سالی است زندگی جدیدی را تشکیل داده و ازدواج کرده، ولی بعد از ده سال فریبا پیدایش شده. فریبا در همهی این سالها معتاد بوده و خانوادهاش او را ترک کردهاند و چند سالی است کارتن خواب شده است. این اولین فیلم کاظم دانشی و دومین فیلمی که بهرام رادان بعد از «گربه سیاه» در مقام تهیهکننده ظاهر شده و البته اینبار خودش جلوی دوربین نرفته است. گریم متفاوت پژمان جمشیدی در این فیلم در عکسهای منتشر شده کنجکاویبرانگیز است.
لایههای دروغ
- کارگردان: رامین سهراب
- بازیگران: رامین سهراب، جسیکا ولف، نادر فلاح، کامران تفتی
یکی دیگر از فیلمهایی که کارگردان آن با اولین اثرش به جشنوارهی فجر آمده و خودش هم جلوی دوربین رفته است. به جز خلاصه داستان فیلم باید گفت که خود رامین سهراب بدلکار بوده و در خارج از کشور فعالیت میکند. «لایههای دروغ» در ژانر اکشن است. سام آتشنشان داوطلب جوانی است که برای رهایی خود از کابوسی سی ساله در تلاش است به مردم گرفتار در حوادث مختلف کمک کند. او به فنلاند میرود اما در بازگشت به اتفاق همسرش، دچار مشکلاتی میشود. بخشهایی از فیلم در فنلاند فیلمبرداری شده و بازیگران و عوامل خارجی هم در آن بخشها در پشت و جلوی دوربین فعالیت داشتهاند.
ماهان
- کارگردان: حمید شاه حاتمی
- بازیگران: امیررضا نظری، نگار جوکار، همایون ارشادی، رامین ناصرنصیر
علی شاهحاتمی تهیهکنندهی این فیلم خودش از کارگردانان باسابقهی سینما و تلویزیون است و به گفتهی او «ماهان» یکی از کمهزینهترین فیلمهای جشنواره است. فیلم را پسرش حمید شاهحاتمی ساخته که پیش از این فقط یک فیلم سینمایی به نام «رویای سینما» به صورت مشترک کارگردانی کرده بود که از جشنوارهی کودک هم برای آن فیلم جایزهی کارگردانی گرفت. فیلم دوم حمید شاهحاتمی البته دیگر هیچ ربطی به سینمای کودک ندارد. فیلم «ماهان» روایت زندگی یک بازیگر تئاتر است که پس از مدتها میتواند نقش اصلی یک نمایش را روی صحنه ایفا کند. اما بیماری سرطان مسیر زندگی او را دستخوش تغییرات جدی میکند. او به همراه همسرش، آفرین، به تجویز دکتر معالجش سفر چند روزهای را اغاز نموده، اما اتفاقات این سفر نگاه ماهان را نسبت به زندگی و مرگ تغییر میدهد. «ماهان» در لوکیشنها و شهرهای متعددی از جمله اصفهان و نطنز و تهران و کاشان جلوی دوربین رفته است.
مرد بازنده
- کارگردان: محمدحسین مهدویان
- بازیگران: جواد عزتی، بابک کریمی، رعنا آزادیور، آناهیتا درگاهی
از سال ۱۳۹۴ که مهدویان با فیلم اولش «ایستاده در غبار» در جشنواره حضور داشت تا امسال هر سال با یک فیلم جدید در جشنواره شرکت کرده هر چند فیلم کمدی «شیشلیک» که سال گذشته آن را ساخت و در جشنواره به نمایش درآمد هنوز اکران نشده اما او منتظر اکران فیلمهایش نمیماند و امسال هم سراغ یک اثر دیگر رفته است. جواد عزتی از فیلمهای «ماجرای نیمروز» با مهدویان همکاری دشته و مثلث آنها با رعنا آزادیور امسال در سریال «زخم کاری» درخشان ظاهر شدند. در حالی که مهدویان به لحاظ تکنیکی کارگردان اثبات شدهای است فیلمهایش گاهی از لحاظ دراماتیک لنگ میزنند که در این یکی فیلم حضور دوبارهی ابراهیم امینی کنار او در نوشتن فیلمنامه امیدوارمان میکند که شاهد فیلم خوبی باشیم. «مرد بازنده» درامی جنایی است. ژانری که در سینمای ایران کمتر به آن پرداخته شده. داستان مردی به نام احمد خسروی که مسئول رسیدگی به پروندهای مشکوک به قتل میشود. او بیمحابا به دنبال یافتن قاتل است و حتی زندگی خصوصیاش نیز دچار مخاطراتی میشود. در این تلاش بیوقفه و در شرایطی که باور دارد به نتیجه نزدیک است، در عین ناباوری متوجه میشود پشت این قتل، راز دیگری وجود دارد.
ملاقات خصوصی
- کارگردان: امید شمس
- بازیگران: پریناز ایزدیار، هوتن شکیبا، رویا تیموریان، ریما رامینفر
امید شمس متولد ۱۳۶۹ یکی دیگر از فیلمسازان جوانی است که امسال با فیلم اولش به جشنوارهی فیلم فجر راه پیدا کرده. او فارغالتحصیل انجمن سینمای جوانان است و پیش از این چند فیلم کوتاه ساخته. فیلم او یک درام اجتماعی است. داستان زنی به نام پروانه که در محلهای در حومهی شهر تهران صاحب یک عطاری است و خانوادهای ضعیف دارد. پدرش به خاطر دزدی از همسایه به زندان افتاده و برادرش ایمان نیز بخاطر همدستی با پدرش تحت تعقیب است. فرهاد که همبندی پدرش است با پروانه برای کارهای پدرش هر از گاهی در ارتباط است. نکتهی جالب دربارهی فیلم امید شمس این است که یکی از فیلمنامهنویسانش بهمن ارک است. یکی از برادران ارک که سال گذشته خودشان فیلم تحسینشدهی «پوست» را در جشنواره داشتند. تهیهکنندهی فیلم هم امیر بنان است که تهیهکنندگی فیلم مهدویان را هم برعهده دارد.
موقعیت مهدی
- کارگردان: هادی حجازیفر
- بازیگران: هادی حجازیفر، وحید آقاپور
یک فیلم اولی منتها از کسی که در سینمای ایران حالا اسم و رسمی دارد. هادی حجازیفر که برای اولینبار با فیلم «ایستاده در غبار» به سینمای ایران معرفی شد در سالهای اخیر نه تنها بازیگری در سطح اول سینما بوده که فیلمنامهی فیلم «آتابای» نیکی کریمی را هم نوشته که در جشنواره دو سال پیش و بعد از آن با ستایشهای زیادی روبهرو شد. حالا حجازیفر اولین فیلم خودش را در حال و هوای همان فیلمی ساخته که به عنوان بازیگر با آن وارد سینما شد: فیلمی جنگی دربارهی یکی از سرداران جنگ مهدی باکری. مهدی، شهردار ارومیه بعد از شماتتهای یک پیرزن سیلزده، خدمت را نه در شهرداری که در بازگشت به سپاه و عزیمت به جبهه میبیند. مهدی پیش از اعزام، به خواستگاری صفیه رفته، مراسم ساده ازدواجشان را هم برگزار میکند. مهدی که فرماندهی لشکر عاشورا شده پیش از عملیات خیبر از برادرش حمید میخواهد برای کمک به او بپیوندد و معاونش بشود. دیگر بازیگر اصلی این فیلم وحید آقاپور را به عنوان استاد کارشناس در ویدیوهای طنز ممیزی دیدهاید. «موقعیت مهدی» یکی از آن فیلمهای جشنواره است که کنجکاوی زیادی برای دیدنش وجود دارد و امید زیادی به آن بستهایم. فیلمنامه را هم هادی حجازیفر به همراه ابراهیم امینی نوشتهاند. به نظر میرسد خیلی از اعضای گروه موفق «ایستاده در غبار» از تهیهکننده حبیب والینژاد تا ابراهیم امینی پشت دوربین حضور دارند.
نگهبان شب
- کارگردان: رضا میرکریمی
- بازیگران: تورج الوند، لاله مرزبان، علیاکبر اصانلو، محسن کیایی، ویشکا آسایش
در جشنوارهای که خبر چندانی از کارگردانان نامآشنای سینمای ایران نیست «نگهبان شب» فیلمی از کارگردانی است که معمولا از حضورش در جشنوارهی فیلم فجر خاطرات خوبی داریم. رضا میرکریمی که معمولا در جشنوارهی فیلم فجر دل داوران را هم میبرد و فیلمهایش از «زیر نور ماه» گرفته تا «خیلی دور، خیلی نزدیک» و آخرینشان «قصر شیرین» در جشنوارههای فجر نامزد و برندهی جوایز گوناگونی شدهاند. فیلم جدیدش به گفتهی خودش با آثار قبلیاش متفاوت است و فیلمی جنجالی در فضایی اجتماعی است. از فیلم اطلاعات چندانی در دست نیست و در خلاصه داستان آن هم فقط آمده: و عشق آسان نمود اول…
نمور
- کارگردان: داوود بیدل
- بازیگران: محمدرضا علیمردانی، سمیرا حسنپور، نسیم ادبی، بهاره کیان افشار
یک سری فیلم بیحاشیه هم در جشنوارهی فجر حضور دارند که نه اسامی عواملشان جنجال ایجاد میکند و نه خلاصه داستانشان. فیلم «نمور» جزو آن دسته از فیلمهاست. داوود بیدل اوایل دههی ۹۰ فیلمی به نام «روزگاری عشق و خیانت» ساخت که دیده هم نشد. بعد بیشتر در کار سریالسازی بود تا امسال دوباره فیلم ساخت و توانست به جشنواره راه پیدا کند. «نمور» داستان داوود برادر بزرگتر یک خانواده است به اصرار دانیال همراه همسر خود سمیرا و دخترش آرام راهی شمال میشود تا پس از پانزده سال با خواهرش دلارام آشتی کند.
هناس
- کارگردان: حسین دارابی
- بازیگران: مریلا زارعی، بهروز شعیبی، سولماز غنی
حسین دارابی در جشنوارهی دو سال پیش با فیلم سیاسی «مصلحت نظام» که البته بعدتر به «مصلحت» تغییر نام داد حاشیهها و جنجالهای زیادی درست کرد هرچند به جز مضمون فیلم خودش اثر سینمایی شاخصی نبود. امسال هم فیلم درام اجتماعی عاشقانهای ساخته که البته گویا باز هم مضمون ملتهبی دارد. شهره پس از اینکه سفر تحصیلیشان به هانوفر آلمان در آخرین لحظه کنسل میشود، متوجه رفتارهای مشکوک همسرش، داریوش، میشود. شهره در پیگیریهایش متوجه میشود داریوش در فعالیتهای هستهای مهمی حضور داشته و با توجه به ترور همکارانش جان او هم در خطر است. اسم فیلم در ابتدا «صورت فلکی» بود که به «هناس» تغییر کرد. «هناس» کلمهای کردی به معنای نفس است. مریلا زارعی با این فیلم بعد از سه سال به جشنواره بازگشته است.